Restaurant Gl. Daws

Hvidvin

Carta Vieja

Chardonnay, Chile
gl. 60,- | 1/2 fl.145,- | 1/1 fl. 259,-

På de marker hvor Carta Vieja har plantet Chardonnay, giver druesorten en righed på aroma og en intens smag. De bedste Chardonnay-vine får efter endt gæring en fadlagning på nye egetræsfade, hvor de udvikler sødme og vanillearomaer, samt en blød og afrundet struktur.

Hans Baer Riesling

Rheinhessen, Tyskland
gl. 65,- | 1/1 fl. 299,-

Bouquetten er ganske diskret og frisk, men klart drevet af frugt med præcise noter af hvide ferskner, mirabeller og hints af lime og frisk kiwi. Smagen er saftig og blød med masser af hvid fersken, gule æbler og stenfrugter, velafbalanceret med stor friskhed og vitalitet, som er så typisk for Rieslings kendetegn.

Whinfield Estate

Chardonnay, Californien, USA
319,-

En moderne Californisk Chardonnay, hvor friskheden, er fremhævet, uden at gå på kompromis med blødheden som kendetegner Chardonnay. Medium fyldig, rig på aroma fra citrusfrugter, grønne æbler og pærer, med et strejf af melon og vanilje i eftersmagen.

Brooks Amycas

White Willamette Vally, Oregon, USA

Næse: hyldeblomst, klementin, friskpressen citronsaft, stjernefrugt, mynte. Gane: limecreme, julesalat, honningmelon, flagesalt, appelsinblomst. Smagsoplevelse: sprængfyldt med forårsblomster, kraftig syre fra citrusfrugter og friske krydderurter! Vinen vækker minder om forårets spirende haver og udsprungne blomster på vinstokke.
gl. 75,- | 1/1 fl. 399,-

Rosévin

Doña Florencia

Merlot Rosé, Chile
gl. 60,- 1/1 fl. 259,-

Vinens farve er funklende hindbærrød. Den frugtagtige aroma er stor og intens, med noter af hindbær, kirsebær og rosenblade. Smagen er saftig og velafbalanceret med tropiske frugter blandet med bløde citrusnoter, der efterfølges af en ren, frisk og vedvarende finish.

Baccorosa Spumante, Zonin

Castello del Poggio
1/1 fl. 299,-

Den aromatiske smag er fremragende til desserter, men vinen kan også bruges som en forfriskning. Baccorosa bør nydes, mens den endnu er helt ung for at få alle aromaerne med i nydelsen.

Velkomst/Dessertvin

Cava Bonava

Semi Seco
249,-

Cava Bonaval Semi Seco er en ekstraordinær vellavet og halvtør Cava. Farven er lys gul med elegante små bobler. Aromaen er frisk og frugtagtig med en særdeles behagelig smag.

Moscato

Uvello Dolce, Italien
239,-

Denne let perlende vin er lavet på Moscato-druen. Druerne kommer fra over 20 år gamle vinstokke i dalen mellem floderne Tanaro og Bormida i Piemonte. Farven er strågul, smagen elegant, med sødme og aroma af muscat.

Morgadio da Calcada

10 Years Old Tawny, Portugal
4 cl 75,- / 399,-

10 Years port er Tawny port sammensat af portvine som gennemsnitligt har lagret i 10 år. Stor duft af modne og tørrede frugter med et strejf af blomme og abrikos. Smagen er kompleks, blød, rund og sødmefyldt, med en let krydret nøddesmag i baggrunden. Syren er med til at give denne portvin karakter og en lang eftersmag.

Morgadio da Calcada

Ruby Reserve Port, Portugal
4 cl 55,- / 289,-

Farven er klar og purpur rød, og duften er af modne røde frugter (blomme og kirsebær) med et strejf af mørk chokolade og kakao. Smagen er blød, rund og sødmefyldt, med lidt tanniner i baggrunden.

Cuesta Sherry

Pedro Ximenez, Spanien
4 cl 60,- / 329,-

Farven er mørkebrun, nærmest sort. Aromaer af sveske, blomme samt toner af appelsin, kaffe og kakao kan forekomme. Smagen, som er fyldig og fed, kan også frembringe noter af syltede blommer, kaffe og forskellige citrus frugter.

Rødvin

Carta Vieja

Cabernet Sauvignon, Chile
gl. 60,- | 1/2 fl.145,- | 1/1 fl. 259,-

Denne vin har den særlige smag, som skyldes de fordelagtige betingelser, der findes i Maule dalen. Vinen er særlig blød, men dog med en usædvanlig fyldig smag med en tydelig aroma, der viser, at den er lavet af den ædle Cabernet Sauvignondrue.

Fortant

Merlot, Frankrig
gl. 65,- | 1/1 fl. 279,-

Terroir Littoral – kan lettest oversættes med kystnære vinmarker. Her får vinen en kølig brise fra Middelhavet, hvilket er med til at give vinene sin umiddelbare friskhed. Smagen er silkeblød og fyldig, med kraftfulde anstrøg af brombær og skov-jordbær. Aromaen frembringer behagelige noter af timian og rosmarin.

Il Faggio

Montepulciano d´Abruzzo DOC, Italien
gl. 75,- | 1/1 fl. 299,-

Vinen har en dyb rubinrød farve. Aromaen er fyldt med mørke frugter, blommer,
chokolade, kirsebær og strejf af mokka. Smagen er blød og fyldig, kirsebær, chokolade og kaffe tonerne bliver fremhævet, som ledsages af bløde modne tanniner. Eftersmagen er blød og har længde.

Ripasso Superiore

Monte Zovo, Italien
399,-

Vinen er en symfoni af farver og dufte, hvor hvert element transmitterer følelser og fornemmelser stadig mere uventet og overbevisende for at begejstre dem, der har fornøjelsen af at nyde den. Smagen er frugtrig med noter af vanille og behagelig blød tannin.

Zin-Phomaniac

Lodi Zinfandel Old Vine, Californien
429,-

Zin-Phomaniac produceres af og for Zinfandelelskere, der tørster efter den berusende aroma og varme som Zinfandel druen frembringer. Med fristende aromaer af mørke kirsebær, brombær og krydderier er Zin-Phomaniac en kompleks og fyldig vin med saftig, ligefrem smag af modne blå-lilla frugter og mørk halvsød chokolade. Et kys af vanilje og et strejf af brunt bagekrydderi tilføjer dybde til den lange, tilfredsstillende mundfølelese.

Eksklusive vine

Monte Zovo

Amarone Della Valpolicella
599,-

Vinen har en intens rød farve og aromaer af modne blommer og sorte kirsebær, krydderier, vanille, lakrids og chokolade. Tilpas frugtagtig i smagen. Intens varme og godt integrerede tanniner i perfekt afbalanceret samspil med noter af vanille og chokolade.

PSI 2016 (fra det berømte vinhus PINGUS)

Ribera del Duero, Spanien
675,-

Den er mørk i glasset – naturligvis – og så byder den sig til med en herlig og umiddelbar duft, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombær likør. Derpå er vinen intens og velsmagende i munden, og nedenunder er der en pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

Chateau Giscours

3. Cru Margaux
799,-

Vinen har en dyb rubinrød farve. Aromaen er fyldt med mørke frugter, blommer,
chokolade, kirsebær og strejf af mokka. Smagen er blød og fyldig, kirsebær, chokolade og kaffe tonerne bliver fremhævet, som ledsages af bløde modne tanniner. Eftersmagen er blød og har længde.

Kontakt os

Tlf.: 81813804
Email: info@gldaws.dk

Adresse:
Smedegade 4
6800 Varde

Eller skriv til os: