Restaurant Gl. Daws

Hvidvin

Carta Vieja

Chardonnay, Chile
gl. 65,- | 1/2 fl.149,- | 1/1 fl. 269,-

På de marker hvor Carta Vieja har plantet Chardonnay, giver druesorten en righed på aroma og en intens smag. De bedste Chardonnay-vine får efter endt gæring en fadlagning på nye egetræsfade, hvor de udvikler sødme og vanillearomaer, samt en blød og afrundet struktur.

Hans Baer Riesling

Rheinhessen, Tyskland
gl. 70,- | 1/1 fl. 299,-

Bouquetten er ganske diskret og frisk, men klart drevet af frugt med præcise noter af hvide ferskner, mirabeller og hints af lime og frisk kiwi. Smagen er saftig og blød med masser af hvid fersken, gule æbler og stenfrugter, velafbalanceret med stor friskhed og vitalitet, som er så typisk for Rieslings kendetegn.

Famille Bougrier

Sauvignon Blanc IGP, Frankrig
gl. 75,-| 1/1 fl.  319,-

Citrusfrugter og moden frugt i næsten. Blød og velafbalanceret i ganen og en eftersmag med noter af tropefrugter og en fyldig og lækker modenhed.

Peter & Peter Zeller

Riesling Feinherb Mosel, Tyskland
gl. 80,-| 1/1 fl.  359,-

Peter & Peter Zeller Riesling Feinherb er fremstillet af håndplukkede  druer fra de mest gunstige skråninger i >ell. Vinen er elegant, med aroma af modne ferskner og abrikoser. En lækker Riesling, som byder på en stor oplevelse!

Zöhrer

Sand 1 Grüner Veltliner, Østrig
gl. 85,-| 1/1 fl.  379,-

Sand 1 Grüner Veltliner har en lys fylden farve. Smagen er behagelig og blød, med en tiltalende frisk fornemmelse på grund af en velafbalanceret syre, der efterlader et dybt indtryk.

Dopff au Moulin

Gewürtzraminer Trad., Alsace, Frankrig
1/1 fl.  379,-

Dopff au Moulin Gewürtzraminer har en intens og kompleks bouquet, der eksploderer i en buket af tropiske frugter og blomster. Aromaer af honning og modne frugter gør opluevelsen fuldendt. Smagen er fyldig med solid struktur og en behagelig afrundet eftersmag.

Rosévin

Doña Florencia

Merlot Rosé, Chile
gl. 65,- / 1/1 fl. 269,-

Vinens farve er funklende hindbærrød. Den frugtagtige aroma er stor og intens, med noter af hindbær, kirsebær og rosenblade. Smagen er saftig og velafbalanceret med tropiske frugter blandet med bløde citrusnoter, der efterfølges af en ren, frisk og vedvarende finish.

Le Morette

Bard. Chiaretto Rosé 37,5 cl. Classico, Italien
1/2 fl. 189,-

Vinen har en lys rosa farve og en frisk smag, der er fyldig og velafbalanceret med intense frugtagtige fornemmelser. Bouquetten er kendetegnet ved duften af gule ferskner, jordnær og nuancer af violer.

Famille Bougrier

Fosé d’ Anjou AOP, Frankrig
gl. 75,- / 1/1 fl. 319,-

Blandingen af traditionelle druer (Gamay og Grolleau) giver en kraftig farve og yderst behagelige aromaer af jordbær og hindbær, en blød og rund frugtsmag. En smule sødme i denne vin afbalanceres perfekt af en forfriskende tør og lang finish af søde kirsebær.

Zöhrer

Sand 1 Rosé, Østrig
gl. 85 / 1/1 fl. 379,-

Denne læskende rosévin byder på en fyldig og frugtig smag, som med sin blanding af druerne Zweigelt, Carbenet Sauvignon og Merlot er en sand fornøjelse til lyst fisk, svinekød, grøntretter eller blot som aperitif. Bouqueten er frisk og sommerlig og smagen domineres af modne kirsebær, solbær og en anelse jordbær.

Velkomst/Dessertvin

Cava Bonaval

Semi Seco
gl. 60,- / 1/1 fl. 259,-

Cava Bonaval Semi Seco er en ekstraordinær vellavet og halvtør Cava. Farven er lys gul med elegante små bobler. Aromaen er frisk og frugtagtig med en særdeles behagelig smag.

Zonin Prosecco 1821 Doc

Brut 37,5 cl.
1/2 fl. 169,-

Zonin Prosecco Cuvée 1821 Spumante Brut har en klar strågul farve med små delikate bobler. Duften er intens, frugtrig og aromatisk med et hint af æble. Smagen er frisk med et delikat strejf af mandel, hvilket er karakteristisk for druen Glera, som denne Prosecco er produceret på.

Moscato

Uvello Dolce, Italien
1/1 fl. 259,-

Denne let perlende vin er lavet på Moscato-druen. Druerne kommer fra over 20 år gamle vinstokke i dalen mellem floderne Tanaro og Bormida i Piemonte. Farven er strågul, smagen elegant, med sødme og aroma af muscat.

Brachetto Spumante Rosé

Castello del Poggio
gl. 75,- / 1/1 fl. 299,-

Castello del Poggio, Brachetto Asti Rosé, Piemonte DOC har en lys rubinrød farve. I duften anes en behagelig og liflig duft af roser og moskus. Smagen er harmonisk og sødmefyldt, frisk og delikat frugtrig.

 

Portvin/ Sherry

Morgadio da Calcada

10 Years Old Tawny, Portugal
4 cl 75,- / 399,-

10 Years port er Tawny port sammensat af portvine som gennemsnitligt har lagret i 10 år. Stor duft af modne og tørrede frugter med et strejf af blomme og abrikos. Smagen er kompleks, blød, rund og sødmefyldt, med en let krydret nøddesmag i baggrunden. Syren er med til at give denne portvin karakter og en lang eftersmag.

Morgadio da Calcada

Ruby Reserve Port, Portugal
4 cl 55,- / 289,-

Farven er klar og purpur rød, og duften er af modne røde frugter (blomme og kirsebær) med et strejf af mørk chokolade og kakao. Smagen er blød, rund og sødmefyldt, med lidt tanniner i baggrunden.

Cuesta Sherry

Pedro Ximenez, Spanien
4 cl 60,- / 329,-

Farven er mørkebrun, nærmest sort. Aromaer af sveske, blomme samt toner af appelsin, kaffe og kakao kan forekomme. Smagen, som er fyldig og fed, kan også frembringe noter af syltede blommer, kaffe og forskellige citrus frugter.

Rødvin

Carta Vieja

Cabernet Sauvignon, Chile
gl. 65,- | 1/2 fl.149,- | 1/1 fl. 275,-

Denne vin har den særlige smag, som skyldes de fordelagtige betingelser, der findes i Maule dalen. Vinen er særlig blød, men dog med en usædvanlig fyldig smag med en tydelig aroma, der viser, at den er lavet af den ædle Cabernet Sauvignondrue.

Fortant

Merlot, Frankrig
gl. 70,- | 1/1 fl. 289,-

Terroir Littoral – kan lettest oversættes med kystnære vinmarker. Her får vinen en kølig brise fra Middelhavet, hvilket er med til at give vinene sin umiddelbare friskhed. Smagen er silkeblød og fyldig, med kraftfulde anstrøg af brombær og skov-jordbær. Aromaen frembringer behagelige noter af timian og rosmarin.

Il Faggio

Montepulciano d´Abruzzo DOC, Italien
gl. 75,- | 1/1 fl. 319,-

Vinen har en dyb rubinrød farve. Aromaen er fyldt med mørke frugter, blommer,
chokolade, kirsebær og strejf af mokka. Smagen er blød og fyldig, kirsebær, chokolade og kaffe tonerne bliver fremhævet, som ledsages af bløde modne tanniner. Eftersmagen er blød og har længde.

Governo allúso Toscano

Rocca di Montemassi, Italien
1/1 fl. 379,-

Rocca di Montemassi Governo allúso Toscano har en mørk rubinrød farve. I duften aner man noter af kirsebær og mørke fuldmodne blommer. Smagen er fyldig og blød med modne taninner og struktur, hvilket giver saft og kraft til vinen.

Lou Caminé

Ogier Lirac, Frankrig
1/1 fl. 399,-

Ogier Lirac Lou Caminé har en dyb kirsebærrød farve og en bouquet af modne røde frugter med noter af læder og milde krydderier. Smagen er fyldig med friske aromaer og meget elegante og silkebløde, attraktive tanniner med en lang eftersmag med strejf af vanilje.

Ripasso Superiore

Monte Zovo, Italien
1/1 fl. 429,-

Vinen er en symfoni af farver og dufte, hvor hvert element transmitterer følelser og fornemmelser stadig mere uventet og overbevisende for at begejstre dem, der har fornøjelsen af at nyde den. Smagen er frugtrig med noter af vanille og behagelig blød tannin.

Eksklusive vine – For den “kræsne” Kender

Zin-Phomaniac

Lodi Zinfandel Old Vine, Californien
469,-

Zin-Phomaniac produceres af og for Zinfandelelskere, der tørster efter den berusende aroma og varme som Zinfandel druen frembringer. Med fristende aromaer af mørke kirsebær, brombær og krydderier er Zin-Phomaniac en kompleks og fyldig vin med saftig, ligefrem smag af modne blå-lilla frugter og mørk halvsød chokolade. Et kys af vanilje og et strejf af brunt bagekrydderi tilføjer dybde til den lange, tilfredsstillende mundfølelese.

Monte Zovo

Amarone Della Valpolicella
599,-

Vinen har en intens rød farve og aromaer af modne blommer og sorte kirsebær, krydderier, vanille, lakrids og chokolade. Tilpas frugtagtig i smagen. Intens varme og godt integrerede tanniner i perfekt afbalanceret samspil med noter af vanille og chokolade.

PSI 2017 (fra det berømte vinhus PINGUS)

Ribera del Duero, Spanien
675,-

Den er mørk i glasset – naturligvis – og så byder den sig til med en herlig og umiddelbar duft, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombær likør. Derpå er vinen intens og velsmagende i munden, og nedenunder er der en pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

Chateau Giscours

3. Cru Margaux
799,-

Vinen har en dyb rubinrød farve. Aromaen er fyldt med mørke frugter, blommer,
chokolade, kirsebær og strejf af mokka. Smagen er blød og fyldig, kirsebær, chokolade og kaffe tonerne bliver fremhævet, som ledsages af bløde modne tanniner. Eftersmagen er blød og har længde.

Kontakt os

Tlf.: 81813804
Email: info@gldaws.dk

Adresse:
Smedegade 4
6800 Varde

Eller skriv til os: