Restaurant Gl. Daws

Hvidvin

Carta Vieja

Chardonnay, Chile
gl. 70,- | 1/2 fl.169,- | 1/1 fl. 299,-

På de marker hvor Carta Vieja har plantet Chardonnay, giver druesorten en righed på aroma og en intens smag. De bedste Chardonnay-vine får efter endt gæring en fadlagning på nye egetræsfade, hvor de udvikler sødme og vanillearomaer, samt en blød og afrundet struktur.

Dopff au Moulin

Riesling Trad., 37,5 cl, Frankrig
1/2 fl.  279,-

Vinen har en elegant frugtagtig aroma med bl.a. lemon, grape og fersken, men også noter af hvide blomster. Smagen er tør, intens og frisk, med god fyldig struktur.

Dr. Schmitt Blau QbA

Riesling, Tyskland
gl. 75,- | 1/1 fl. 319,-

Vinen har en sart grøngul farve. I duften anes æble- og citrusnoter. Smagen er velafbalanceret med en frugtrig syre. Smagen er frisk med noter af æble, lime og en smule abrikos.

Famille Bougrier

Sauvignon Blanc IGP, Frankrig
gl. 80,-| 1/1 fl.  329,-

Citrusfrugter og moden frugt i næsten. Blød og velafbalanceret i ganen og en eftersmag med noter af tropefrugter og en fyldig og lækker modenhed.

Zöhrer

Sand 1 Grüner Veltliner, Østrig
gl. 90,-| 1/1 fl.  399,-

Sand 1 Grüner Veltliner har en lys fylden farve. Smagen er behagelig og blød, med en tiltalende frisk fornemmelse på grund af en velafbalanceret syre, der efterlader et dybt indtryk.

Dopff au Moulin

Gewürtzraminer Trad., Alsace, Frankrig
gl. 95,-| 1/1 fl.  429,-

Dopff au Moulin  har en intens og kompleks bouquet, der eksploderer i en buket af tropiske frugter og blomster. Aromaer af honning og modne frugter gør oplevelsen fuldendt. Smagen er fyldig med solid struktur og en behagelig afrundet eftersmag.

Rosévin

Carta Vieja

Merlot Rosé, Chile
gl. 70,- | 1/1 fl. 299,-

Vinens farve er funklende hindbærrød. Den frugtagtige aroma er stor og intens, med noter af hindbær, kirsebær og rosenblade. Smagen er saftig og velafbalanceret med tropiske frugter blandet med bløde citrusnoter, der efterfølges af en ren, frisk og vedvarende finish.

Le Morette

Bard. Chiaretto Rosé 37,5 cl. Classico, Italien
1/2 fl. 195,-

Vinen har en lys rosa farve og en frisk smag, der er fyldig og velafbalanceret med intense frugtagtige fornemmelser. Bouquetten er kendetegnet ved duften af gule ferskner, jordnær og nuancer af violer.

Famille Bougrier

Rosé d’ Anjou AOP, Frankrig
gl. 80,- | 1/1 fl. 329,-

Blandingen af traditionelle druer (Gamay og Grolleau) giver en kraftig farve og yderst behagelige aromaer af jordbær og hindbær, en blød og rund frugtsmag. En smule sødme i denne vin afbalanceres perfekt af en forfriskende tør og lang finish af søde kirsebær.

Chateau de Fabrégues Rosé

Frankrig
gl. 90,- | 1/1 fl. 389,-

Farven har en meget bleg pink nuance, som viser finesse og elegance. vinen har delikate og friske noter af pæon og jordbær.

Zöhrer

Sand 1 Rosé, Østrig
gl. 90 | / 1/1 fl. 399,-

Denne læskende rosévin byder på en fyldig og frugtig smag, som med sin blanding af druerne Zweigelt, Carbenet Sauvignon og Merlot er en sand fornøjelse til lyst fisk, svinekød, grøntretter eller blot som aperitif. Bouqueten er frisk og sommerlig og smagen domineres af modne kirsebær, solbær og en anelse jordbær.

Bertrand Gris Blanc

Sand 1 Rosé, Østrig
gl. 90 | / 1/1 fl. 399,- | Magnum 1,5 l. 749,- | dobb. Magnum 3,0 l. 1.489,-

Bertrand Gris Blanc har en smuk sart pink farve. Duften er domineret af røde bær. Smagen er meget frugtrig og fyldig med en dominans af aromaer fra friske røde frugter.

Velkomst/Dessertvin

Cava Nit Del Foc

Semi Seco
gl. 70,- / 1/1 fl. 279,-

Cava Nit Del Foc Semi Seco har en klar gul farve med små delikate bobler. I duften anes modne hvide frugter. Smagen er blød, meget cremet, let sødmefyldt og elegant.

Zonin Prosecco 1821 Doc

Brut 37,5 cl.
1/2 fl. 169,-

Zonin Prosecco Cuvée 1821 Spumante Brut har en klar strågul farve med små delikate bobler. Duften er intens, frugtrig og aromatisk med et hint af æble. Smagen er frisk med et delikat strejf af mandel, hvilket er karakteristisk for druen Glera, som denne Prosecco er produceret på.

Moscato

Uvello Dolce, Italien
1/1 fl. 289,-

Denne let perlende vin er lavet på Moscato-druen. Druerne kommer fra over 20 år gamle vinstokke i dalen mellem floderne Tanaro og Bormida i Piemonte. Farven er strågul, smagen elegant, med sødme og aroma af muscat.

Brachetto Spumante Rosé

Castello del Poggio
gl. 75,- / 1/1 fl. 299,-

Castello del Poggio, Brachetto Asti Rosé, Piemonte DOC har en lys rubinrød farve. I duften anes en behagelig og liflig duft af roser og moskus. Smagen er harmonisk og sødmefyldt, frisk og delikat frugtrig.

Le Black Label, Champagne Brug

Lanson, Frankrig
20cl. 199,- / 1/1 fl. 599,-

Lanson Black Label Brut har en indtagende frisk, fyldig og frugtrig bouquet med toner af citrus, hvide blomster og abrikos. Farven er skinnende, klar og med strågule strejf. Vinen er livlig med fine perlende bobler. Smagen har en stor fylde, kraft og elegance.

 

Portvin/ Sherry

Morgadio da Calcada

10 Years Old Tawny, Portugal
4 cl 75,- / 1/1 fl. 649,-

10 Years port er Tawny port sammensat af portvine som gennemsnitligt har lagret i 10 år. Stor duft af modne og tørrede frugter med et strejf af blomme og abrikos. Smagen er kompleks, blød, rund og sødmefyldt, med en let krydret nøddesmag i baggrunden. Syren er med til at give denne portvin karakter og en lang eftersmag.

Morgadio da Calcada

Ruby Reserve Port, Portugal
4 cl 65,- / 1/1 fl. 489,-

Farven er klar og purpur rød, og duften er af modne røde frugter (blomme og kirsebær) med et strejf af mørk chokolade og kakao. Smagen er blød, rund og sødmefyldt, med lidt tanniner i baggrunden.

Cuesta Sherry

Pedro Ximenez, Spanien
4 cl 70,- / 1/1 fl. 599,-

Farven er mørkebrun, nærmest sort. Aromaer af sveske, blomme samt toner af appelsin, kaffe og kakao kan forekomme. Smagen, som er fyldig og fed, kan også frembringe noter af syltede blommer, kaffe og forskellige citrus frugter.

Schmitt Sohne Beerenauslese

Rheinhessen, Tyskland, 50 cl.
4 cl 70,- / 1/1 fl. 389,-

Farven er mørkebrun, nærmest sort. Aromaer af sveske, blomme samt toner af appelsin, kaffe og kakao kan forekomme. Smagen, som er fyldig og fed, kan også frembringe noter af syltede blommer, kaffe og forskellige citrus frugter.

Rødvin

Carta Vieja

Cabernet Sauvignon, Chile
gl. 70,- | 1/2 fl.169,- | 1/1 fl. 299,-

Denne vin har den særlige smag, som skyldes de fordelagtige betingelser, der findes i Maule dalen. Vinen er særlig blød, men dog med en usædvanlig fyldig smag med en tydelig aroma, der viser, at den er lavet af den ædle Cabernet Sauvignondrue.

Angus The Bull

Cabernet Sauvignon 37,5 cl. Australien
1/2 fl. 289,-

Vinen har en intens farve med lyst lilla skær. Aromaer af modne sorte frugter, dyb mørk chokolade samt en fyldig smag, der er kendetegnet af markante tanniner med en pikant eftersmag.

Fortant

Merlot, Frankrig
gl. 75,- | 1/1 fl. 299,-

Terroir Littoral – kan lettest oversættes med kystnære vinmarker. Her får vinen en kølig brise fra Middelhavet, hvilket er med til at give vinene sin umiddelbare friskhed. Smagen er silkeblød og fyldig, med kraftfulde anstrøg af brombær og skov-jordbær. Aromaen frembringer behagelige noter af timian og rosmarin.

Il Faggio

Montepulciano d´Abruzzo DOC, Italien
gl. 80,- | 1/1 fl. 329,-

Vinen har en dyb rubinrød farve. Aromaen er fyldt med mørke frugter, blommer,
chokolade, kirsebær og strejf af mokka. Smagen er blød og fyldig, kirsebær, chokolade og kaffe tonerne bliver fremhævet, som ledsages af bløde modne tanniner. Eftersmagen er blød og har længde.

Governo allúso Toscano

Rocca di Montemassi, Italien
1/1 fl. 399,-

Rocca di Montemassi Governo allúso Toscano har en mørk rubinrød farve. I duften aner man noter af kirsebær og mørke fuldmodne blommer. Smagen er fyldig og blød med modne taninner og struktur, hvilket giver saft og kraft til vinen.

Lou Caminé

Ogier Lirac, Frankrig
gl. 95,- | 1/1 fl. 399,-

Ogier Lirac Lou Caminé har en dyb kirsebærrød farve og en bouquet af modne røde frugter med noter af læder og milde krydderier. Smagen er fyldig med friske aromaer og meget elegante og silkebløde, attraktive tanniner med en lang eftersmag med strejf af vanilje.

Ripasso Superiore

Monte Zovo, Italien
gl. 95,- | 1/1 fl. 429,-

Vinen er en symfoni af farver og dufte, hvor hvert element transmitterer følelser og fornemmelser stadig mere uventet og overbevisende for at begejstre dem, der har fornøjelsen af at nyde den. Smagen er frugtrig med noter af vanille og behagelig blød tannin.

Eksklusive vine – For den “kræsne” Kender

Zin-Phomaniac

Lodi Zinfandel Old Vine, Californien
gl. 125,- | 1/1 fl. 519,-

Zin-Phomaniac produceres af og for Zinfandelelskere, der tørster efter den berusende aroma og varme som Zinfandel druen frembringer. Med fristende aromaer af mørke kirsebær, brombær og krydderier er Zin-Phomaniac en kompleks og fyldig vin med saftig, ligefrem smag af modne blå-lilla frugter og mørk halvsød chokolade. Et kys af vanilje og et strejf af brunt bagekrydderi tilføjer dybde til den lange, tilfredsstillende mundfølelese.

Robert Hall, Paso Robles

Cabernet Sauvignon, Californien

1/1 fl. 699,-

Vinen har en dby blåviolet farve I duften anes aromaer af solbær, cedertræ og krydderier. Smagen er fyldig med noter af kakao og modne frugter understøttet af de afbalancerede og fløjlsbløde tanniner.

PSI 2018 (fra det berømte vinhus PINGUS)

Ribera del Duero, Spanien
1/1 fl. 899,-

Den er mørk i glasset – naturligvis – og så byder den sig til med en herlig og umiddelbar duft, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombær likør. Derpå er vinen intens og velsmagende i munden, og nedenunder er der en pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

Quiot Chateauneuf-du-Pape Rouge

Frankrig
1/1 fl. 849,-

Chateauneuf-du-Pape Rouge har en dyb rød farve og en aroma af modne mørke bær og krydderier. Smagen er blød og vedvarende med god fylde.

Chateau Giscours

3. Cru Margaux
1/1 fl. 899,-

Vinen har en dyb rubinrød farve. Aromaen er fyldt med mørke frugter, blommer,
chokolade, kirsebær og strejf af mokka. Smagen er blød og fyldig, kirsebær, chokolade og kaffe tonerne bliver fremhævet, som ledsages af bløde modne tanniner. Eftersmagen er blød og har længde.

Kontakt os

Tlf.: 81813804
Email: info@gldaws.dk

Adresse:
Smedegade 4
6800 Varde

Eller skriv til os: